top of page

ALUMNI

Niek-351.jpeg

Niek de Bruijn

Van Musical Master naar bachelor Musicaltheater aan Fontys Academy of the Arts

Musical Master student seizoen '20-'22

Over mijn tijd bij Musical Master ben ik onwijs enthousiast. Ik ben bij Musical Master terecht gekomen omdat ik opzoek was naar een echte vooropleiding waar ik les zou krijgen op hoog niveau, en dat is ook zeker wat ik kreeg. Ik kreeg een breed pakket aan lessen van Tapdance tot koorzang tot liedinterpretatie, allemaal vakken die je voor het musical vak echt nodig hebt, en allemaal door zeer ervaren docenten gegeven. Iets anders wat ik onwijs fijn vond aan Musical Master is dat ik opzoek was naar een plek waar ik op een professionelere wijze te werk kon gaan met wat ik wilde leren, en dat biedt Musical Master erg goed. Vanaf dag één wordt je heel serieus genomen met wat je wil bereiken, en dat is erg fijn omdat dat zeker niet altijd gebeurt als jong persoon met een droom. 

Verder vind ik dat Musical Master zijn rol als vooropleiding erg serieus neemt. Er komen naar een vooropleiding natuurlijk niet alleen mensen die Musicals ambiëren, maar bij mij zaten er ook mensen in de klas die uiteindelijk wilden camera acteren, of juist wilde dansen, en hier was ook de ruimte voor en er werden zelfs vaak gastlessen georganiseerd waarbij experts in deze gebieden ons allemaal meer bij konden brengen. 

Voor mij gold dat ik heel graag naar Fontys Musicaltheater wilde, en daar ben ik heel erg bij geholpen. Er werd zelfs met mij gewerkt aan mijn auditie video’s voor andere scholen. Er wordt compleet zonder eigen belang naar jouw ontwikkeling gekeken, en als dat betekent dat je uiteindelijk ook weer uit moet gaan naar andere opleidingen wil Musical Master zelfs daar mee helpen. En dat is bij mij zeker gelukt. Inmiddels zit ik namelijk in mijn eerste jaar van Fontys Musicaltheater, en zal ik over een aantal jaar echt het werkveld in gaan. Al met al heb ik Musical Master ervaren als een onwijs goede vooropleiding die het beste met zijn studenten voor heeft en iedereen door wil laten ontwikkelen naar wat zij willen bereiken. En mij hebben ze daarmee onwijs geholpen.

WhatsApp Image 2024-02-04 at 21.07.07.jpeg

Josephine Arendsen

Van Musical Master naar Toneelacademie Maastricht

Musical Master student seizoen '22-'23

Mijn naam is Josephine Arendsen en ik ben oud leerling van Musical Master! De plek waar ik mijn passie voor dansen zingen en acteren kwijt kon op top niveau! De danslessen hebben mij enorm geholpen om fysiek in top staat te zijn en goede techniek te beheersen in verschillende dansdisciplines. Die technieken gebruik ik nog steeds. Uiteraard heb ik de zang en acteer en spraak lessen ook met veel plezier gevolgd. Ik ben inmiddels doorgestroomd naar de Toneel academie in Maastricht en acteer in verschillende producties waaronder de serie: “een grote familie”. Ik heb ook mogen spelen in de films ‘mijn beste vriendin Anne Frank” en “mijn bijzonder rare week met Tess”.  Ik heb enorm veel geleerd van Musical Master. Heb je talent, discipline en de drive om hard te werken dan gaan de professionele lessen en de duidelijke feedback je zeker helpen!

Lilly Reuver Lage Resolutie Musical Master Vooropleiding Amsterdam  2022-2023-128.jpg

Lilly Reuver

Van Musical Master naar MBO Musicalperformer opleiding Arnhem

Musical Master student seizoen '22-'23

Hi! Mijn naam is Lilly en ik ben 17 jaar oud. In het jaar 2022/2023 zat ik bij de vooropleiding Musical Master. Tijdens deze vooropleiding heb ik ontzettend veel nieuwe dingen geleerd. Ik heb ook enorm veel kunnen groeien. Ik heb niet alleen meer geleerd over zang dans en spel, maar ik heb ook nieuwe dingen mogen proberen zoals: ballet, tap en muziektheorie. Wat ik bij Musical Master zo fijn vond was de fijne sfeer van de mensen om me heen. Ik had elke week zoveel zin om weer naar Musical Master te gaan omdat ik wist dat het een leuke, maar ook leerzame dag zou zijn waar ik veel kon groeien en ontwikkelen. Nu zit ik in het eerste jaar bij de mbo Musicalpeformer opleiding in Arnhem en ik geniet er elke dag van dat ik mag doen wat ik het liefste doe, en dat ik nog veel meer mag leren over het vak musical. Ik ben heel erg dankbaar voor alle hulp die Musical Master mij heeft gegeven vorig jaar. Ik vond deze vooropleiding een fantastische ervaring.

Meike Adelaar Lage Resolutie Musical Master Vooropleiding Amsterdam  2022-2023-025.jpg

Meike Adelaar

Van Musical Master naar vooropleiding Muziektheater Fontys Academy of the Arts

Musical Master student seizoen '21-'23

Mijn naam is Meike Adelaar en in de seizoenen 2021/2022 en 2022/2023 heb ik lessen
mogen volgen aan de vooropleiding van Musical Master. Dit was écht een geweldige
ervaring.


Voordat ik auditie deed bij Musical Master had ik 1 droom: studeren aan de Fontys
Hogeschool voor de Kunsten en later van mijn grootste passie mijn werk te kunnen gaan
maken. Het grote struikelpunt was dat ik nog nooit een dansles had gevolgd en daarnaast
ook nog erg veel moest leren op alle gebieden van musical.


Bij Musical Master kwam ik op de juiste plek. Musical Master is een fijne, veilige omgeving
waar je naast keihard werken (!) ook geprikkeld wordt om jezelf te ontwikkelen tot de
performer die jij bent. Wat maakt jou uniek? Hoe presenteer je jezelf op het podium? Hoe leg je een goede auditie af? Daarnaast zijn de lessen op een zeer hoog niveau. Matthijs en Chiel begeleiden je om beter te worden en jouw doelen te bereiken. Ze kijken per persoon wat nodig is en dagen je uit om uit je comfort-zone te stappen, want dan pas kan je groeien.


Vandaag de dag kijk ik met veel plezier en dankbaarheid terug op mijn tijd bij Musical Master. Het heeft mij naast een grote ontwikkeling op alle gebieden van musical ook vriendschappen voor het leven en waardevolle levenslessen opgeleverd. Musical Master is voor mij dé opstap geweest naar professionaliteit. Onder begeleiding van Matthijs en Chiel heb ik stage mogen lopen bij VTME, mogen zingen bij het online Televisieprogramma ThijsTV, waardevolle connecties gemaakt en bovendien heb ik afgelopen seizoen mee mogen spelen in hun Sinterklaasproductie ‘Verhalen van Sinterklaas’.


Ik kan met trots zeggen dat mijn tijd bij Musical Master ervoor gezorgd heeft dat ik nu student ben aan de Vooropleiding Muziek- en Musicaltheater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Dromen komen uit!


Musical Master heeft iets unieks waar geen andere vooropleiding in de regio aan kan tippen. Om die reden kan ik iedereen met een grote passie voor het vak, grote dromen en een enorme motivatie Musical Master aanraden.

Sem van Dam Lage Resolutie Musical Master Vooropleiding Amsterdam  2022-2023-116.jpg

Sem van Dam

Van Musical Master naar producer VTME

Musical Master student seizoen '20-'24

Ik volg nu al 4 jaar lessen bij Musical Master. Dat is best al wel even, maar ik heb de afgelopen jaren wel heel veel geleerd, verschillende dansstijlen leren kennen, nieuwe inzichten gekregen in acteer- en zangaspecten en vooral heel erg genoten. Na onder andere bijgedragen te hebben aan Verhalen van Sinterklaas en Thijs TV, kreeg ik de kans om als producer aan de slag te gaan bij VTME en Musical Master. Dit liet ik natuurlijk niet schieten en sindsdien werk ik, naast dat ik nog lessen volg, ook als producer bij VTME en Musical Master.

WhatsApp Image 2024-01-21 at 18.43.26.jpeg

Robyn van Schaik

Van Musical Master naar MBO Theateropleiding ROC Utrecht, ACT

seizoen '20-'22

Ik ben Robyn van Schaik Del Valle, een enthousiaste maker en speler. Ik regisseer, schrijf en acteer graag. Of het nou op het podium is of achter de schermen, ik ben altijd creatief bezig. Ik vindt het leuk om met de gedachtes van het publiek te spelen. Inmiddels zit ik op de MBO theater opleiding van ROC Utrecht, ACT. Samen met Lot Weijers heb ik een theatergezelschap opgestart; Droomfabriek.(https://www.droomfabriekentertainment.com). Wij bieden podium aan makers en spelers. Ons eerste project is een kindervoorstelling. Musical Master heeft mij heel erg geholpen met mijn zelfvertrouwen. Ik durf aanwezig te zijn en met trots op het podium te staan. Iets wat ik mijn eigen spelers ook graag zou mee geven. Matthijs en Chiel hebben mij geïnspireerd om mijn eigen pad te creëren.

Insta: https://www.instagram.com/robynvanschaik?igsh=MWNhdTNuczRxN3pzNg==
Site: https://www.robynvanschaik.com

image4.jpeg

Josephine van Veldhuizen

Tijdens Musical Master bij Nederlandse Musical Academie, naar Show Allround 

Musical Master student seizoen '21-'22

Mijn naam is Josephine van Veldhuizen, ik ben 19 jaar en ik heb in 2021/2022 de vooropleiding bij Musical Master gedaan.

Op dat moment studeerde ik al op de Nederlandse Musical Academie in Arnhem, maar vond ik het fijn om mezelf extra uit te dagen. En die uitdaging heb ik zeker gekregen! Naast dat we vaste danslessen kregen, hebben we ook een periode met verschillende workshops gehad, wat ontzettend fijn is om jezelf te oriënteren in stijlen waar je nog niet erg bekend mee bent. Dit heeft mij zeker geholpen om uit m’n comfortzone te stappen en gewoon te durven “doen”.

Ik ben afgelopen jaar afgestudeerd bij de Nederlandse Musical Academie en heb toen auditie gedaan bij de dansopleiding “Show Allround”,  waar ik mocht instromen in het 2e jaar. Naast dat ik nu een dansopleiding doe, werk ik ook als zangeres en heb ik in september bijvoorbeeld in een uitverkocht AFAS live de backing vocals van o.a. Stef Bos, Francis van Broekhuizen & Jeangu Macrooy mogen doen. Wat ik daar ook heb mee kunnen nemen was de combinatie van performen en tegelijkertijd de kwaliteit van je zang behouden wat we bij musical master ook vaak hebben geoefend voor de eindvoorstelling. Ook heb ik gezongen en gedanst in verschillende Dinnershows. Al met al heb ik veel geleerd, fouten mogen maken maar ook kunnen groeien bij Musical Master en dat neem ik zeker mee naar de komende projecten!

Judith Min Lage Resolutie Musical Master Vooropleiding Amsterdam  2022-2023-070.jpg

Judith Min

Van Musical Master naar Dutch Academy of Performing Arts

Musical Master student seizoen '21-'23

Mijn naam is Judith Min. Ik heb twee jaar op Musical Master gezeten en daar heb ik echt heel veel aan gehad. Door het ruime lessenpakket wat zij aanbieden, leer je veel verschillende technieken van de drie musical disciplines. Ik leerde voor het eerst solfège en tappen. In het begin was dat heel lastig, maar doordat de docenten zo enthousiast les gaven, kreeg ik zelf heel veel motivatie om het goed te doen. Ook was de mindset van de docenten fijn. Ze maakten echt duidelijk dat je er voor jezelf was. Omdat jij dit vak in wilt. Ze geven je les op professioneel niveau en ze verwachten dat jij professioneel niveau terug geeft. 


Door alle techniek en theorie lessen ben ik op een hoger niveau gekomen en de twee jaar Musical Master heeft mij geholpen een stevige basis neer te zetten. Daardoor ben ik toegelaten op the Dutch Academy of Performing Arts. Zonder die twee jaar was mijn niveau nog te laag. Daarom raad ik het iedereen aan om auditie te doen voor Musical Master als je professioneel wilt gaan werken aan zang, dans en spel!

Jari Molenkamp Lage Resolutie Musical Master Vooropleiding Amsterdam  2022-2023-052.jpg

Jari Molenkamp

Van Musical Master naar vooropleiding Musicaltheater Fontys Academy of the Arts

Musical Master student seizoen '21-'23

Musical Master heb ik altijd als een hele fijne plek ervaren. Ik keek altijd uit naar de zondag en ik stapte altijd met plezier de trein in naar Amsterdam.

Ik merk dat ik na 2 jaar musical master op gebied van dans en spel erg veel nieuwe vaardigheden geleerd heb. Zo ben ik een stuk technischer gaan dansen en ben ik mij veel meer bewust van mijn lichaam en houding. Ik merk dat dit mij heel erg helpt, omdat ik nu steeds meer weet wat ik aan het doen ben als ik dans. Ook heb ik nieuwe stijlen geleerd zoals Jazz en Tap. Ik ben tijdens Musical Master verliefd geworden op deze stijlen. Ik tap bijvoorbeeld tijdens het koken of als ik aan het werk ben, gewoon omdat ik het zo leuk vind. Ik merk dat ik tijdens de lessen het enthousiasme van de docenten (Matthijs) overneem en daardoor extra gedreven wordt. Zo heb ik ineens toch wel de kracht om een buikspieroefening te doorstaan en ben ik bereid om ondanks dat ik moe ben toch nog een laatste keer de choreo voluit te dansen. Als hoogtepunt van dans pik ik de choreo op Sing, Sing, Sing eruit. Dit was een loodzware dans die veel van je fysiek vroeg. Ondanks dat de dans zo zwaar was, was hij heerlijk om te dansen. Je kon al je energie en power kwijt. Je kon spelen met de energie van de zaal. Ik zal deze dans niet snel vergeten.

Ik heb ook veel mogen leren tijdens drama. Brigitte is een topdocent waar ik uren naar kan luisteren. Als Brigitte iets uitlegt dan weet ze dat precies zo te doen dat ze moeilijke stof als heel gemakkelijk aan je vertelt. Daardoor weet je precies wat ze bedoelt en is dit heel makkelijk over te nemen of te begrijpen. Ook door haar ben ik een stuk bewuster gaan spelen en zorg ik ervoor dat alles wat ik op het toneel doe logisch is. Daarnaast ben ik door Brigitte een stuk meer gaan ‘kijken’ in het dagelijks leven. Ik zie meer situaties, typetjes en emoties in (vreemde)mensen dan voorheen en dat is leuk en leerzaam om te herkennen. Mijn hoogtepunt bij drama was het stuk van Chervyakov. Een komisch verhaal waarbij het de kunst was om subtiel te spelen om zo de zaal mee te krijgen en te laten lachen precies waar jij wilde. Een mooie uitdaging en het was een feest om dit te mogen spelen!

Tijdens koor zongen we mooie stukken. Ik heb geleerd hoe het is om meerstemmig te zingen en om partijen te houden. Chiel is een goede docent die extra tijd voor je neemt als je moeite hebt met je partij of wanneer je er even niet uitkomt.
Het hoogtepunt met koor was het nummer You will be found. Elke keer als ik die 5 stemmen bij elkaar hoorde, stond de kippenvel mij op de armen.


Kortom. Ik heb veel mogen leren bij Musical Master. Eigenlijk ben ik van een onwetend jongetje wat een beetje hiphop kon dansen naar een jongen gegaan die veel bewuster is van alles wat hij doet. Ik merk dat ik comfortabeler op het podium sta, ik merk dat ik zelfverzekerder ben, ik merk dat ik sterker ben, zowel fysiek als mentaal. als laatste merk ik dat ik door Musical Master, de goede docenten en lessen klaar ben voor mijn plekje in de musical wereld!

bottom of page