top of page

JUNIOR CLASS

VISIE VAN DE OPLEIDING

IN HET KORT

JONG GELEERD, OUD GEDAAN!

In Engeland en Amerika dansen jonge talentjes bij wijze van spreken al in de luier. De beleving rondom uitvoerende kunsten is in voornoemde landen een onderdeel van de cultuur. Dat zou in Nederland toch ook moeten kunnen?

Bij de Junior Class van Muscial Master leren we je de basisprincipes van het vak. Alles begint bij discipline, ambitie, talent en bovenal: passie! 

VAKKENPAKKET 

Studenten van de Junior Class krijgen les van professionele docenten, tussen 10:00 uur tot 14:30 uur, in zang, spel, dans, ballet en tapdance. Ze leren alle basisprincipes van de verschillende disciplines. Naast het ontwikkelen van de technische aspecten van zang, spel en dans, vinden wij het ook heel belangrijk dat de juniors zich mentaal ontwikkelen. Een begeleiding van kind naar tiener. 'Leren, leren' is daar natuurlijk een onderdeel van. Hoe bereid je een tekst, dans of liedje thuis voor? Waar moet je op letten? Welk eigen initiatief moet je daarvoor nemen? Tijdens de lessen wordt er ook aandacht besteed aan algemene theaterkennis. Wat speelt er op dit moment in Londen? Wat is de manteau van een theater? Wie was Wim Sonneveld?

TENTAMENS

Gedurende het jaar vinden verschillende beoordelingsmomenten plaats per discipline. De performances van leerlingen in de theatershows worden meegewogen in de totale beoordeling.

Aan de hand van de afgenomen tentamens wordt er in februari een voorlopig advies gegeven, en naar aanleiding van de showcase een definitief advies gegeven. Om de kwaliteit van de groep te waarborgen is dit laatste advies beslissend of de leerling het daaropvolgende seizoen weer mag deelnemen aan de Junior Class van Musical Master. De tentamens zijn ook bedoeld om de juniors intern de mogelijkheid te geven zich te presenteren voor de BASIC CLASS van Musical Master. Bij aanvang van de juiste leeftijd en bij het slagen van de tentamens kan de leerling in overleg doorstromen naar de Basic Class. Iedere leerling ontvangt bij afronding van het studiejaar een certificaat van deelname.

 • Voor getalenteerde kids tussen de 9 en 13 jaar;

 • Persoonlijke aandacht en coaching;

 • Landelijke selectie;

 • Professioneel team;

 • 34 zondagen les van 10:00-14:30 uur;

 • Toplocatie in Amsterdam;

 • Uitstekende faciliteiten;

 • Verschillende beoordelingsmomenten;

 • Showcase ter afsluiting van het seizoen;

 • Certificaat van deelname na succesvolle afronding. 

VAKKENPAKKET

DANS

 • Klassiek Ballet

 • Jazz Basic

 • Tapdance

ZANG

 • Ensemblezang

ACTEERTRAINING

 • Basic acteertraining

Ben jij tussen de 9 en 13 jaar en houd je van zingen, dansen en spelen? Schrijf je dan in voor een meeloopdag bij de Musical Master Junior Class.

Tijdens een meeloopdag kun je kennismaken met de docenten en medestudenten, een proefles volgen en natuurlijk de prachtige studiolocatie ervaren. Meelopen kan op elke reguliere zondag tussen 10:00 en 14:00 uur* in de Chassé Dance Studio's te Amsterdam. 

*Vanaf seizoen 2024-2025 tussen 10:00 en 14:30 uur.

Kosten voor een meeloopdag bedragen € 40,00. Een meeloopdag is tevens jouw auditiemoment. Aansluitend op de meeloopdag hoor je van ons of je de mogelijkheid krijgt om in te stromen in seizoen 2023-2024 van Musical Master Junior. 

Wil jij meelopen? Stuur een email naar info@musicalmaster.nl o.v.v. Meeloopdag Musical Master.

Wij vinden het belangrijk om onze leerlingen van jongs af aan praktijkervaring te laten opdoen. Aan het eind van het seizoen laten de leerlingen hun talenten zien in hun eigen Showcase. De showcase biedt een variatie aan (musical)songs waarbij zang, dans en acteren centraal staan. Daarnaast stond de Junior Class al twee seizoenen te performen bij de Nationale Hannie Schaft Herdenking in de Phil te Haarlem.

Sandra van Scheppingen

moeder van Iris de Bruijn

"Mijn dochter Iris is sinds september ’22 junior bij Musical Master en we hebben haar sindsdien zo zien groeien qua zelfvertrouwen en zelfbewustzijn. Het team van  Musical Master weet het beste in haar boven te krijgen qua dans, zang en spel. Op het podium spat het spelplezier ervan af en ze durft heel veel. De kans dit allemaal in praktijk te laten zien geeft een extra boost; ze is zo trots – en wij ook – op haar aandeel tijdens de Hannie Schaft-herdenkingen in ’22 en ‘23 in Haarlem, en de productie Bal Masqué in ’23 in Kasteel Duivenvoorde.
Op zondagen hoef ik haar nooit te motiveren om vroeg op te staan en ze heeft nog geen les willen missen, dat zegt genoeg, toch?"

Renate Beckers

moeder van Thiemo Kilsdonk

"Thiemo (13) werd gescout tijdens de voorbereidingen voor de groep 8 musical. Tot dan had hij niets met acteren, dansen of zingen gedaan. Hij is een echt voetbal jongetje. Maar Matthijs en Chiel zagen het ruwe talent in hem. En hebben hem zelfs de kans gegeven om als kindpresentator op te treden in de Sinterklaasvoorstelling voor de supportersvereniging van Ajax. Dat vond Thiemo erg leuk. Wij vinden de vaardigheden die bij musicalles worden gestimuleerd een rijke aanvulling op zijn ontwikkeling. Dat is de investering in tijd en geld helemaal waard. We kunnen de Junior Class van Musical Masters dan ook van harte aanbevelen. Zelfs voor jongens met een profiel als Thiemo!"

Irma Heij

moeder van Nyla Bootsma

"Voor onze dochter is de zondag sinds twee jaar de favoriete dag van de week. Dan mag ze naar Musical Master! Naast dat ze enorm geniet van alle lessen, docenten en medestudenten, leert ze er ook enorm veel op verschillende vlakken. Wat hebben we haar zien groeien. De docenten zijn enthousiast en kundig. Daarnaast verwachten ze discipline en inzet van de studenten, wat ik alleen maar toejuich. Als je ergens voor gaat, moet je je er ook echt voor gaan. Maar als je er zo van geniet en je zo welkom voelt, is dat niet moeilijk."

Barbara Moriarty-Rosendaal

moeder van Zoë Moriarty

"Mijn dochter Zoë gaat elke zondag met veel plezier naar haar lessen bij Musical Masters. Ze leert er tap, zang, toneel, ballet en jazz, maar vooral heeft ze lol met haar junior musical masters groepje, begeleid door vakkundige docenten die in een veilige omgeving de fijne kneepjes van het vak bijbrengen. 
Tijdens de eindvoorstelling vorig jaar zagen wij een super zelfverzekerd meisje dat genoot van de interactie met het publiek tijdens haar performance. Zó leuk om die groep bij elkaar te zien dansen, zingen en acteren. Het was een topervaring voor allen."

Jolijn Knijff

moeder van Elaine Knijff

"Elke zondag gaat Elaine met een lach op haar gezicht richting Musical Master. Dans, zang, spel en performing! Alles in 1 maakt het voor onze dochter Elaine een feestje! Bij Musical Master ben jij zelf de kunstenaar die aan het werk mag om iets unieks van jezelf te creëren. Hoe gaaf is dat! Met de ervaren, gezellige en waardevolle docenten is Musical Master helemaal compleet. Dank jullie wel!"

Jolien Schulte

moeder van James Muijser

"James is een paar maanden geleden begonnen met de junior klas van Musical Master en wat een bijzondere ervaring is dat nu al! Hij heeft altijd plezier gehad in acteren en geniet daar ook het meest van, maar hier leert hij zoveel meer. De zang- en verschillende danslessen zijn op hoog niveau. Dat was eerst behoorlijk wennen gezien hij geen ervaring hierin had, maar hij begint er steeds meer plezier in te krijgen. Je kan ook al zien dat hij zijn lichaam beter onder controle heeft en als hij nu thuis zijn zangnummers oefend, klinkt het steeds beter. Het optreden bij de Hannie Schaft Herdenking was uitzonderlijk mooi en een fantastische ervaring om zo snel al mee te mogen maken! We kijken enorm uit naar de showcase aan het eind van het seizoen, om te zien wat hij allemaal geleerd heeft."

Anne-Marieke Graafmans

moeder van Janne van Herwijnen

"Onze 10-jarige dochter Janne is vanaf september begonnen aan de musicalschool Musical Master. De liefde voor musical ontwaakte bij Janne nadat ze Charley and the Chocolate factory had gezien in het theater. “Dit wil ik ook”, zei ze in volle overtuiging. En dat was het begin van haar musicalcarrière.


Ze zit nu sinds september in de Musicalmaster Junior groep en gaat elke zondag met veel plezier en een veel te grote rugtas naar Amsterdam om daar een hele dag te leren dansen, zingen en acteren.

 

Wat deze opleiding zo bijzonder maakt is dat de focus niet alleen ligt op technische vaardigheden, maar juist ook op het ontwikkelen van persoonlijke vaardigheden en individuele talenten. Ze heeft geleerd dat het maken van fouten geen ramp is, maar een essentieel onderdeel van het leerproces. Veel vragen stellen wordt gezien als een teken van talent en dit heeft haar zelfvertrouwen en nieuwsgierigheid enorm vergroot.
 

Als ze feedback krijgt tijdens de lessen voelt ze dit niet meer als falen, maar gaat ze ermee aan de slag en probeert ze het de volgend keer beter te doen. De school is een positieve en constructieve omgeving waarin onze dochter niet alleen is gegroeid
als artiest-in-de-dop, maar ook weerbaarder is geworden. Ze heeft vertrouwen en durft kwetsbaar te zijn naar de docenten. Belangrijke lessen waar ze de rest van haar leven wat aan gaat hebben.


Het is als ouder heel bijzonder om te zien dat de docenten Chiel en Matthijs een talent hebben om verborgen gaven te ontdekken waarvan wij als ouders niet eens wisten dat ze bestonden.


Janne: “Ik droom ervan om goed te worden in musical en dat ik later in grote producties kan gaan spelen. Ik probeer goed op te letten in de les en zoveel mogelijk mijzelf te zijn. Ik vind acteren het leukste. Ik mag dan mezelf zijn op het toneel en ga op zoek naar de klik tussen mijzelf en de ander (het personage). Als ik die klik gevonden heb ben ik trots op mezelf en dat is een heel fijn gevoel."

bottom of page