top of page

JUNIOR CLASS (8-14 jaar)

VISIE VAN DE OPLEIDING

Jong geleerd, oud gedaan! In Engeland en Amerika dansen jonge talentjes bij wijze van spreken al in de luier. De beleving rondom uitvoerende kunsten is in voornoemde landen een onderdeel van de cultuur. Dat zou in Nederland toch ook moeten kunnen?

JUNIOR CLASS IN HET KORT 

Musical Master Junior.JPG

Bij de Junior Class van Muscial Master leren we je de basisprincipes van het vak. Alles begint bij discipline, ambitie, talent en bovenal: passie! 

✔ Persoonlijke aandacht en coaching

✔ Landelijke selectie van maximaal 20 leerlingen

✔ Professioneel team

✔ 34 zondagen les van 09:30-14:00 uur
✔ Toplocatie in Amsterdam met uitstekende faciliteiten

✔ Certificaat van deelname na succesvolle afronding programma

VAKKENPAKKET 

De juniors krijgen les van Chiel van Tok, Matthijs van der Meer en Nynke de Ruigh. De juniors krijgen van 09:30u tot 14:00u les in zang, spel, dans, solfège, ballet en tapdance. Ze leren alle basisprincipes van de verschillende disciplines. Naast het ontwikkelen van de technische aspecten van zang, spel en dans, vinden wij het ook heel belangrijk dat de juniors zich mentaal ontwikkelen. Een begeleiding van kind naar tiener. 'Leren, leren' is daar natuurlijk een onderdeel van. Hoe bereid je een tekst, dans of liedje thuis voor? Waar moet je op letten? Welk eigen initiatief moet je daarvoor nemen? Tijdens de lessen wordt er ook aandacht besteed aan algemene theaterkennis. Wat speelt er op dit moment in Londen? Wat is de manteau van een theater? Wie was Wim Sonneveld?

TENTAMENS

Gedurende het jaar vinden verschillende beoordelingsmomenten plaats per discipline. De performances van leerlingen in de theatershows worden meegewogen in de totale beoordeling.

Aan de hand van de afgenomen tentamens wordt er in februari een voorlopig advies gegeven, en in april een definitief advies. Om de kwaliteit van de groep te waarborgen is dit laatste advies beslissend of de leerling het daaropvolgende seizoen weer mag deelnemen aan de Junior Class van Musical Master. De tentamens zijn ook bedoeld om de juniors intern de mogelijkheid te geven zich te presenteren voor de vooropleiding van Musical Master. Bij aanvang van de juiste leeftijd en bij het slagen van de tentamens kan de leerling in overleg doorstromen naar de vooropleiding. Iedere leerling ontvangt bij afronding van het studiejaar een certificaat van deelname.

SHOWCASE

Wij vinden het belangrijk om onze leerlingen van jongs af aan praktijkervaring te laten opdoen. Aan het eind van het seizoen laten de leerlingen hun talenten zien in hun eigen Showcase in het theater. 

MEELOOPDAG MUSICAL MASTER JUNIOR

Ben jij tussen de 8 en 14 jaar en houd je van zingen, dansen en spelen? Schrijf je dan in voor een meeloopdag bij de Musical Master Junior Class.

Tijdens een meeloopdag kun je kennismaken met de docenten en medestudenten, een proefles volgen en natuurlijk de prachtige studiolocatie ervaren. Meelopen kan op elke reguliere zondag tussen 09:30 en 14:00 uur in de Chassé Dance Studio's te Amsterdam. 

Kosten voor een meeloopdag bedragen € 40,00. Een meeloopdag is tevens jouw auditiemoment. Aansluitend op de meeloopdag hoor je van ons of je de mogelijkheid krijgt om in te stromen in seizoen 2023-2024 van Musical Master Junior. 

bottom of page