JUNIOR CLASS

Isabelle Showcase.png

VISIE VAN DE OPLEIDING

Jong geleerd, oud gedaan! In Engeland en Amerika dansen jonge talentjes bij wijze van spreken al in de luier. De beleving rondom uitvoerende kunsten is in voornoemde landen een onderdeel van de cultuur. Al eens Matilda of School of Rock gezien in Londen? Check vooral onderstaande youtube link ter inspiratie: 

Deze vibe willen wij de Junior Class van Musical Master van jongs af aan meegeven: jonge talenten voorbereiden op het werkveld en de vooral de basisprincipes van het vak leren. Alles begint bij discipline, ambitie, talent en bovenal: passie! 

VAKKENPAKKET 

De juniors krijgen les van Chiel van Tok, Matthijs van der Meer en Nynke de Ruigh. De juniors krijgen van 10:00u tot 14:00u les in zang, spel, dans, solfège, ballet en tapdance. Ze leren alle basisprincipes van de verschillende disciplines. Naast het ontwikkelen van de technische aspecten van zang, spel en dans, vinden wij het ook heel belangrijk dat de juniors zich mentaal ontwikkelen. Een begeleiding van kind naar tiener. 'Leren, leren' is daar natuurlijk een onderdeel van. Hoe bereid je een tekst, dans of liedje thuis voor? Waar moet je op letten? Welk eigen initiatief moet je daarvoor nemen? Tijdens de lessen wordt er ook aandacht besteed aan algemene theaterkennis. Wat speelt er op dit moment in Londen? Wat is de manteau van een theater? Wie was Wim Sonneveld?

TENTAMENS

Gedurende het jaar vinden verschillende beoordelingsmomenten plaats per discipline. De performances van leerlingen in de theatershows worden meegewogen in de totale beoordeling.

Aan de hand van de afgenomen tentamens wordt er in februari een voorlopig advies gegeven, en in april een definitief advies. Om de kwaliteit van de groep te waarborgen is dit laatste advies beslissend of de leerling het daaropvolgende seizoen weer mag deelnemen aan de Junior Class van Musical Master. De tentamens zijn ook bedoeld om de juniors intern de mogelijkheid te geven zich te presenteren voor de vooropleiding van Musical Master. Bij aanvang van de juiste leeftijd en bij het slagen van de tentamens kan de leerling in overleg doorstromen naar de vooropleiding. Iedere leerling ontvangt bij afronding van het studiejaar een certificaat van deelname.

SHOWCASE

Wij vinden het belangrijk om onze leerlingen van jongs af aan praktijkervaring te laten opdoen. Aan het eind van het seizoen laten de leerlingen hun talenten zien in hun eigen Showcase in het theater. 

De eerste showcase van de Junior Class zal in juni 2023 gespeeld worden in het theater. Wil je al een voorproefje in 2022? Kom dan kijken naar de showcase van de vooropleiding: Showcase vooropleiding

SCHRIJF JE IN!

Summerschool logo plaatje.jpg
  • FACEBOOK MUSICAL MASTER
  • YOUTUBE MUSICAL MASTER
  • TWITTER MUSICAL MASTER
  • INSTAGRAM MUSICAL MASTER
  • SPOTIFY MUSICAL MASTER
  • TIKTOK MUSICAL MASTER