top of page

VOOROPLEIDING (14-21 jaar)

20220130_163323_ccexpress.png

VISIE VAN DE OPLEIDING

De vooropleiding van Musical Master biedt een kans voor getalenteerde, ambitieuze, gedisciplineerde en gepassioneerde jonge talenten die zich willen ontwikkelen binnen de uitvoerende kunsten. Tijdens de opleiding wordt er gewerkt aan de inhoudelijke vakkennis van dans, spel en zang waardoor je beslagen ten ijs komt voor jouw auditie bij een vervolgstudie (mbo, hbo). Musicaltheater is een vak. De technische aspecten moet je leren voordat je de eerste stappen op de 'showtrap' kan zetten. 

 

Daarnaast krijg je de mogelijkheid je artistieke persoonlijkheid te ontwikkelen. Velen mensen kunnen een liedje zingen, een dansje doen of 'leuk' acteren ... Maar wat maakt jou uniek? Wat is jouw unique selling point waardoor jij jezelf kan onderscheiden in het werkveld?

Bij de vooropleiding eisen wij discipline van de studenten in alle opzichten. Een goede voorbereiding van de lesstof, de juiste (dans)kleding, uiterlijke verzorging (full make-up voor dames) etc. Deze discipline moeten de studenten leren en zich 'gewoon' maken. Vele artiesten werken als ZZP'er. Je zal dus later ook gedisciplineerd en gefocust moeten handelen wil je aan het werk komen en blijven! 

Naast de kunstzinnig inhoudelijk lesstof, proberen wij de student zo allround en commercieel mogelijk op te leiden. Het vak is geen sprookje, wij maken het sprookje ... 

UNIEK VAKKENPAKKET 

De hoeveelheid en diversiteit van onze vakken is uniek te noemen in Nederland. Gedurende het hele jaar staan de lessen ballet, tapdance, acteertraining, ensemblezang en showrepertoire wekelijks op het programma, aangevuld met overige specialisaties: camera-acteren, hiphop, solfège, musicalgeschiedenis, liedinterpretatie en nog veel meer. Doordat leerlingen kennismaken met de verschillende disciplines kunnen zij in de toekomst een juiste keuze maken voor een vervolgopleiding die bij hen past. 

VOOROPLEIDING IN HET KORT

✔ Persoonlijke aandacht en coaching

✔ Uitgebreid vakkenpakket

✔ Landelijke selectie van maximaal 20 leerlingen

✔ Professioneel team

✔ 34 zondagen les van 09:30-17:00 uur

✔ Toplocatie in Amsterdam met uitstekende faciliteiten

 ✔ Twee keer per jaar tentamens om je voortgang te toetsen

✔ Certificaat van deelname na succesvolle afronding programma

MASTERCLASSES 

Naast het uitgebreide vakkenpakket organiseert Musical Master elk seizoen diverse masterclasses. Onder anderen inspireerden Hakim Traïdia (mimespeler), Marc Forno (choreograaf), Thijs Hartman (eindredacteur van diverse grote televisieshows) en Frank Beurskens (musicaldanser) onze leerlingen.

TENTAMENS

Gedurende het jaar vinden verschillende beoordelingsmomenten plaats per discipline. De performances van leerlingen in de theatershows worden meegewogen in de totale beoordeling.

Aan de hand van de afgenomen tentamens wordt er in februari een voorlopig advies gegeven, en in april een definitief advies. Om de kwaliteit van de groep te waarborgen is dit laatste advies beslissend of de leerling het daaropvolgende seizoen weer mag deelnemen aan Musical Master. Iedere leerling ontvangt bij afronding van het studiejaar een certificaat van deelname.

JARI MOLENKAMP

"Ik heb zoveel geleerd tijdens Musical Master! Doorzettingsvermogen, anders leren denken, kritisch naar mezelf durven kijken. Ik heb geleerd hoe ik mijn lichaam beter kan beheersen en hoe je jezelf het best op het podium kan presenteren. Chiel en Matthijs zijn heel goed. Ze weten precies hoe ze het beste uit je naar boven kunnen halen."

ESMÉE AARTS

"Als je je wil ontwikkelen op het gebied van zang, dans en spel raad ik Musical Master 1000% aan! De Showcase was geweldig en ook de weken ernaar toe. Tijdens de vooropleiding heb ik geleerd om dingen snel op te pakken en ben ik veel zelfverzekerder geworden. Matthijs en Chiel zijn superlief en hebben mij veel geleerd."

ISABELLE KERSTEN

"Tijdens de vooropleiding bij Musical Master heb ik geleerd van de meest geweldige vakdocenten. ik heb geleerd wat de beste manier is om mijzelf te ontwikkelen in het vakgebied. Niet alles hoeft altijd perfect te zijn. Ik ben volwassener en professioneler geworden. Matthijs en Chiel zijn echt betrokken en kijken per persoon wat nodig is."

SHOWCASE

Wij vinden het belangrijk om onze leerlingen van jongs af aan praktijkervaring te laten opdoen. Aan het eind van het seizoen laten de leerlingen hun talenten zien in hun eigen Showcase. Reserveer nu je tickets voor de Showcase op 2 juli 2023. Of check HIER de fotoreportage van de showcase in 2022.

bottom of page