top of page

OVER ONS

Bij Musical Master kunnen jonge talenten zich op de juiste manier oriënteren op het musicalwerkveld of een vervolgopleiding (hbo, mbo) in de uitvoerende kunstensector. Master Musical Master leidt talenten in een veilige omgeving op en laat hen kennismaken met diverse aspecten van de media- en theaterwereld. 

Aan het roer van Musical Master staan Matthijs van der Meer en Chiel van Tok. 

'Ik ben te allen tijde eerlijk tegen mijn studenten. Alleen daar leren ze van. Het kunstenvak is geen sprookje; wij maken het sprookje ... Naast het bijbrengen van vakkennis en het ontwikkelen van talent vind ik discipline en goede voorbereiding vanuit de student even belangrijk. Zonder een ijzeren discipline kan je je droom op het toneel beter direct opgeven.' - Matthijs 

'Naast mijn werkzaamheden als directeur van Musical Master ben ik ook producent bij Van Tok Music Entertainment. Door mijn ervaring als producent weet ik waar een auditiecomité naar kijkt. Deze ervaring geef ik graag door aan onze studenten van Musical Master. Het is goed om ook op jonge leeftijd goed beslagen ten ijs te komen voor een jury.' - Chiel

UNIEK VAKKENPAKKET 

De hoeveelheid en diversiteit van onze vakken is uniek te noemen in Nederland. Onze leerlingen krijgen praktijk- en theorielessen van professionele docenten – onder wie Brigitte Odett en Ellen Evers - binnen de disciplines zang, spel en dans. Gedurende het hele jaar staan de lessen ballet, tapdance en showrepertoire wekelijks op het programma, aangevuld met specialisaties als bijvoorbeeld: camera-acteren, hiphop, solfège, musicalgeschiedenis, liedinterpretatie en nog veel meer. Doordat leerlingen kennismaken met de verschillende disciplines kunnen zij in de toekomst een juiste keuze maken voor een vervolgopleiding die bij hen past. Aan het eind van het seizoen, dit studiejaar op 12 juni 2022, laten de leerlingen hun talenten zien in hun eigen Showcase.

MASTERCLASSES 

Naast het uitgebreide vakkenpakket organiseert Musical Master elk seizoen diverse masterclasses. Onder anderen inspireerden Hakim Traïdia (mimespeler), Marc Forno (choreograaf), Thijs Hartman (eindredacteur van diverse grote televisieshows) en Frank Beurskens (musicaldanser) onze leerlingen.

JONG GELEERD, OUD GEDAAN!

Naast de Vooropleiding (14 t/m 21 jaar) opent Musical Master vanaf seizoen 2022/2023 de Junior Class. Talenten van 8 t/m 13 jaar kunnen bij deze 'instapklas' de eerste kneepjes van het vak leren. Ze maken inhoudelijk kennis met de disciplines zang, spel en dans. Daarnaast leren de leerlingen zichzelf te presenteren in een veilige omgeving  en geven we ze de kans om 'durf' en 'lef' te ontwikkelen. Zodra je 14 jaar wordt, krijg je de mogelijkheid om te auditeren voor de vooropleiding. Ook de Junior Class presenteert volgend seizoen een eigen Showcase in het theater. 

SELECTIEPROCEDURE

Na een zorgvuldige landelijke selectie gaat Musical Master in seizoen 2022-2023 aan de slag met leerlingen tussen de 8 tot en met 21 jaar. Iedereen binnen deze leeftijdscategorie kan zich inschrijven voor een auditie. Naar leeftijd en ervaring worden groepen samengesteld. 

Schrijf je HIER in voor één van de opleidingen. 

WAT WORDT ER VAN DE STUDENT VERWACHT?

DE START VAN JOUW CARRIÈRE?

Wij bieden een enorm uitgebreid studiejaar, maar we verwachten ook veel van de leerlingen: inzet, discipline en vooral … passie! Daarvoor is het belangrijk om zowel fysiek als mentaal in goede conditie te zijn. Natuurlijk moeten de lessen en optredens van Musical Master het hoogtepunt van de week zijn en dus prioriteit. Deelname aan Musical Master is niet te combineren met andere activiteiten die op zondag plaatsvinden.

ENTHOUSIAST? SCHRIJF JE IN VOOR EEN AUDITIE!

Ben jij enthousiast geworden en kun je niet wachten je talent verder te ontwikkelen? Twijfel niet en meld je vandaag nog aan voor jouw auditie.

 

Wie weet word jij wel … a real musical master!

bottom of page