OVER ONS

UNIEK IN NEDERLAND

Bij Musical Master kunnen jonge talenten zich op de juiste manier oriënteren op het musicalwerkveld of een vervolgopleiding (hbo, mbo) in de uitvoerende kunstensector. Musical Master is opgericht door Chiel van Tok en Matthijs van der Meer.

 

ONS DOEL

Master Musical Master leidt talenten in een veilige omgeving op en laat hen kennismaken met diverse aspecten van de media- en theaterwereld.

 

SELECTIEPROCEDURE

Na een zorgvuldige landelijke selectie gaat Musical Master in seizoen 2021-2022 aan de slag met groepen in twee leeftijdscategorieën:

 

- 9 tot en met 13 jaar;

- 13 tot en met 18 jaar.

  

Iedereen binnen deze leeftijdscategorieën kan zich inschrijven voor een auditie. Voor elke groep kunnen maximaal 20 leerlingen worden geselecteerd.

UNIEK VAKKENPAKKET 

De hoeveelheid en diversiteit van onze vakken is uniek te noemen in Nederland. Onze leerlingen krijgen praktijk- en theorielessen van professionele docenten – onder wie Brigitte Odett,

Alfred van den Heuvel en Ellen Evers - binnen de disciplines zang, spel en dans. Gedurende het hele jaar staan de lessen ballet, tapdance en showrepertoire wekelijks op het programma, aangevuld met overige specialisaties: camera-acteren, hiphop, jazzzang, solfège, musicalgeschiedenis, liedinterpretatie en nog veel meer. Doordat leerlingen kennismaken met de verschillende disciplines kunnen zij in de toekomst een juiste keuze maken voor een vervolgopleiding die bij hen past.

MASTERCLASSES

Naast het uitgebreide vakkenpakket organiseert Musical Master elk seizoen diverse masterclasses. In 2020-2021 inspireerden Hakim Traïdia (mimespeler), Marc Forno (choreograaf), Tijs Hartman (eindredacteur van diverse grote televisieshows) en Frank Beurskens (musicaldanser) onze leerlingen.

IMG_20201122_110950_564.jpg

BRENG HET IN DE PRAKTIJK

PRAKTIJKERVARING

Wij vinden het belangrijk om onze leerlingen van jongs af aan praktijkervaring te laten opdoen. Daarom zullen de Musical Master leerlingen schitteren in de sprookjesachtige sinterklaasvoorstelling Verhalen van Sinterklaas en de spetterende kerstshow It’s Christmas Time*. Ook laten de leerlingen aan het eind van het seizoen hun talenten zien in hun eigen Showcase. Alle producties worden geproduceerd door Van Tok Music Entertainment.

*Onder voorbehoud van overheidsmaatregelen rondom corona: de theatervoorstellingen Verhalen van Sinterklaas en It’s Christmas Time vinden enkel doorgang indien voldoende zekerheid wordt geboden vanuit de Rijksoverheid.

 

TENTAMENS

Gedurende het jaar vinden verschillende beoordelingsmomenten plaats per discipline. De performances van leerlingen in de theatershows worden meegewogen in de totale beoordeling.

Aan de hand van de afgenomen tentamens wordt er in december een voorlopig advies gegeven, en in april een definitief advies. Om de kwaliteit van de groep te waarborgen is dit laatste advies beslissend of de leerling het daaropvolgende seizoen weer mag deelnemen aan Musical Master. Iedere leerling ontvangt bij afronding van het studiejaar een certificaat van deelname.

WAT VERWACHTEN WE VAN JOU?

DE START VAN JOUW CARRIÈRE?

Wij bieden een enorm uitgebreid studiejaar, maar we verwachten ook veel van de leerlingen: inzet, discipline en vooral … passie! Daarvoor is het belangrijk om zowel fysiek als mentaal in goede conditie te zijn en super gemotiveerd. Natuurlijk moeten de lessen en optredens van Musical Master het hoogtepunt van de week zijn en dus prioriteit. Deelname aan Musical Master is niet te combineren met andere activiteiten die op zondag plaatsvinden.

ENTHOUSIAST? SCHRIJF JE IN VOOR EEN AUDITIE!

Ben jij enthousiast geworden en kun je niet wachten je talent verder te ontwikkelen? Twijfel niet en meld je vandaag nog aan voor jouw auditie.

 

Wie weet word jij wel … a real musical master!