IMG_20201122_110950_564_edited.jpg

OVER ONS

UNIEK IN NEDERLAND

Bij Musical Master kunnen jonge talenten zich op de juiste manier oriënteren op het musicalwerkveld of een vervolgopleiding (hbo, mbo) in de uitvoerende kunstensector. Musical Master is opgericht door Chiel van Tok en Matthijs van der Meer.

 

ONS DOEL

Master Musical Master leidt talenten in een veilige omgeving op en laat hen kennismaken met diverse aspecten van de media- en theaterwereld.

 

SELECTIEPROCEDURE

Na een zorgvuldige landelijke selectie gaat Musical Master in seizoen 2022-2023 aan de slag met leerlingen tussen de 14 tot en met 21 jaar.

  

Iedereen binnen deze leeftijdscategorie kan zich inschrijven voor een auditie. Naar leeftijd en ervaring worden groepen samengesteld van maximaal 20 leerlingen.

UNIEK VAKKENPAKKET 

De hoeveelheid en diversiteit van onze vakken is uniek te noemen in Nederland. Onze leerlingen krijgen praktijk- en theorielessen van professionele docenten – onder wie Brigitte Odett en Ellen Evers - binnen de disciplines zang, spel en dans. Gedurende het hele jaar staan de lessen ballet, tapdance en showrepertoire wekelijks op het programma, aangevuld met overige specialisaties: camera-acteren, hiphop, jazzzang, solfège, musicalgeschiedenis, liedinterpretatie en nog veel meer. Doordat leerlingen kennismaken met de verschillende disciplines kunnen zij in de toekomst een juiste keuze maken voor een vervolgopleiding die bij hen past.

MASTERCLASSES 

Naast het uitgebreide vakkenpakket organiseert Musical Master elk seizoen diverse masterclasses. Onder anderen inspireerden Hakim Traïdia (mimespeler), Marc Forno (choreograaf), Thijs Hartman (eindredacteur van diverse grote televisieshows) en Frank Beurskens (musicaldanser) onze leerlingen.

IMG_20201122_110950_564.jpg
IMG_20201129_145739_395.jpg

BRENG HET IN DE PRAKTIJK

PRAKTIJKERVARING

Wij vinden het belangrijk om onze leerlingen van jongs af aan praktijkervaring te laten opdoen. Aan het eind van het seizoen, dit studiejaar op 12 juni 2022, laten de leerlingen hun talenten zien in hun eigen Showcase. De showcase bestaat uit een toneelstuk, met aansluitend een song en danceprogramma.

TENTAMENS

Gedurende het jaar vinden verschillende beoordelingsmomenten plaats per discipline. De performances van leerlingen in de theatershows worden meegewogen in de totale beoordeling.

Aan de hand van de afgenomen tentamens wordt er in december een voorlopig advies gegeven, en in april een definitief advies. Om de kwaliteit van de groep te waarborgen is dit laatste advies beslissend of de leerling het daaropvolgende seizoen weer mag deelnemen aan Musical Master. Iedere leerling ontvangt bij afronding van het studiejaar een certificaat van deelname.

IMG-20201011-WA0037.jpg
IMG-20201011-WA0039.jpg

WAT VERWACHTEN WE VAN JOU?

DE START VAN JOUW CARRIÈRE?

Wij bieden een enorm uitgebreid studiejaar, maar we verwachten ook veel van de leerlingen: inzet, discipline en vooral … passie! Daarvoor is het belangrijk om zowel fysiek als mentaal in goede conditie te zijn en super gemotiveerd. Natuurlijk moeten de lessen en optredens van Musical Master het hoogtepunt van de week zijn en dus prioriteit. Deelname aan Musical Master is niet te combineren met andere activiteiten die op zondag plaatsvinden.

ENTHOUSIAST? SCHRIJF JE IN VOOR EEN AUDITIE!

Ben jij enthousiast geworden en kun je niet wachten je talent verder te ontwikkelen? Twijfel niet en meld je vandaag nog aan voor jouw auditie.

 

Wie weet word jij wel … a real musical master!