top of page

LESSEN

Lessen van Musical Master vinden wekelijks op zondag plaats, tussen 09:30 en 17:00 uur.  De eerste les van seizoen ‘22-‘23 is op 11 september 2022. De lessen zijn voor alle leerlingen niet te combineren met andere activiteiten die op zondag plaatsvinden. 

 

Het jaarrooster van seizoen '22-'23 omvat ten minste de volgende disciplines, opgedeeld in 4 lesblokken. Het jaarrooster wordt aangevuld met Masterclasses en praktijkopdrachten.  

DANS

KLASSIEK BALLET

Wake up and move that body!  

Iedere ochtend beginnen de leerlingen met ballet. Ballet kan gezien worden als de basis en grondlegger van de meeste dansdisciplines. Van de lichaamshouding, tot danstermen, techniek tot souplesse, je leert en ontwikkelt het tijdens de ballet classes!

TAPDANCE

Get out your tap shoes!

Een ding is zeker: na deze lessen ga je voortaan tapdansend door het leven! Tapdance is muziek maken met je voeten gecombineerd met presentatie. Er zijn natuurlijk veel verschillende stromingen van tapdance. Denk daarbij aan de Traditional/Old School,  Broadway en Urban style. Leer alle technieken tijdens de tapdance classes.

JAZZ BASIC

Learn the basics!

Tijdens de lessen Jazz Basic leer je de basis danstechnieken. In verschillende oefeningen werk je aan houding, balans, techniek e.d. Tijdens de zogenaamde ‘cross-overs’ worden technieken gecombineerd.

SHOWREPERTOIRE

Let’s combine all disciplines!

De les showrepertoire verbindt alle lessen. Alles wat je geleerd hebt in de lessen wordt vertaald naar de praktijk: repeteren voor optredens in het theater. 

HIPHOP

From top-rocks to hand hops…

Steeds meer hedendaagse musicals zijn beïnvloed door moderne dans. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de hip hop choreografische musical Hamilton. Laat je inspireren en leer vette moves tijdens de hiphoplessen.

ZANG

ZANGTECHNIEK

Sing like a pro!

Stembanden zijn vreemde dingen. Je ziet ze niet en toch maken ze in het theater overuren! Maar hoe werkt je stem eigenlijk en hoe gebruik je je stem zonder schade aan te richten? Leer daar alles over tijdens de zangtechnieklessen!

ENSEMBLEZANG

Sing as a group!

We werken aan diverse songs ter voorbereiding van de theaterproducties waarbij je leert naar elkaar te luisteren, te blenden, en je eigen zangstem verder te ontwikkelen. Hoe klinkt een groep het beste meerstemmig? Leer als groep een geweldig ensemble te vormen tijdens de lessen ensemblezang.

SPEL

ACTEERTRAINING

Just act!

Ontwikkel je als een waardig acteur, en voel je thuis in verschillende rollen. Leer tijdens diverse opdrachten te improviseren, tekst te projecten, reageren en je te presenteren. Kortom, leer de basisdisciplines van het acteren! Daarnaast leer je werken met monologen, dialogen en verschillende toneelscènes. Door onderzoek en tekst beleving duik je dieper in de materie. Leer teksten onderzoeken, voelen en projecteren. Je leert als acteur een boeiend verhaal te vertellen.

LIEDINTERPRETATIE

What are you singing?!

Acteren is één, maar zingend acteren is twee … Waar gaat het nummer eigenlijk over en hoe zing je het nummer zo, dat het publiek de emotie van het nummer voelt? Dat leer je tijdens de lessen liedinterpretatie.

CAMERA-ACTEREN/PRESENTEREN

Step in front of the camera!

Op toneel goed overkomen is stap 1, maar hoe werkt het nu voor de camera? Leer wat je nodig hebt om op de juiste manier over te komen op beeld. 

THEORIE

SOLFÈGE

What every musician should know…

Tijdens de lessen solfège leer je vlot van blad lezen, trainen we je muzikale gehoor, noteren we ritmes en melodieën, en leer je akkoorden te herkennen.

MUSICALGESCHIEDENIS

The history of the musical!

Wie de toekomst wil kennen bestudeert de geschiedenis. Wat weet jij over jouw voorgangers op het grote toneel? 

MUSICALPRESENTATIE - door studenten

Show what you know!

Iedere leerling bereidt een korte presentatie voor over een toegewezen musical. Hierdoor leren jullie van elkaar over de diversiteit van musicalproducties.

bottom of page