top of page

TEACHERS

QX0A5134be_edited_edited_edited.jpg

Matthijs van der Meer

co-founder | artistiek directeur | tapdance en song & dance

teacher junior, basic, advanced class

Nadat Matthijs van der Meer is afgestudeerd aan de Musical Academie van Fontys Hogeschool voor de Kunsten heeft hij, als uitvoerend artiest, onder andere gespeeld in de musical Heerlijk Duurt Het Langst, het toneelstuk Tegengas.nu, Dinnershow Pinokkio's Restaurant in de Efteling en als ’Wijze Varen’ in de theatervoorstelling van Woezel en Pip.

 

Van 2016-2018 was Van der Meer co-founder van MB Production Company in samenwerking met Barrie Stevens. Daar schreef, produceerde en speelde hij in: Een Huis In Een Schoen (met Bram van der Vlugt als Sinterklaas) en Mister Christmas. Als choreograaf was Matthijs verantwoordelijk voor Het Club van Sinterklaas Feest in Ahoy en Wie is Loesje? - Opera Zuid.

 

In 2019 werkte Matthijs in de redactie van het RTL4 programma Dancing with the Stars – Blue Circle.

 

Van der Meer werkte in seizoen 2021/2022 als regisseur voor Starlight Boulevard aan de musicalproductie Foxtrot. 

 

Momenteel werkt Matthijs in samenwerking met Chiel van Tok voor  (VTME). Daar was hij creatief verantwoordelijk en uitvoerend artiest in de groots opgezette Kerstshows It’s Christmas Time (2017 – 2019). Samen met Van Tok introduceerde hij in 2022 het nieuwe Sinterklaasmerk: Verhalen van Sinterklaas. Een groeiend 360 graden concept met theatershows, muziekvideo’s, een boekingskantoor en een online serie. Naast regisseur, choreograaf, schrijver en producer speelt Matthijs de rol van de grootste en oudste kindervriend van Nederland. Daarnaast presenteerde Van der Meer in de winter van 2022 vanuit VTME zijn eigen online zaterdagavondprogramma Thijs TV, opgenomen in Restaurant Lamme Goedzak in Noordwijk.

 

Daarnaast is Van der Meer vanaf 2020 co-founder en artistiek leider van de musical vooropleiding Musical Master te Amsterdam. De ‘place to be’ voor ambitieuze talenten om zich te ontwikkelen en voor te bereiden op een vervolgopleiding in de theaterbranche.

 

Vanaf september 2022 is Matthijs docent tapdance aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten academie voor Muziek- en Musicaltheater.

MM 2022-2023-164_edited.jpg

Chiel van Tok

co-founder | algemeen directeur | ensemblezang en solfège

teacher junior, basic, advanced class

Nadat Chiel studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam en Den Haag, heeft hij met verschillende artiesten gewerkt als uitvoerend musicus (dirigent, bandleider en/of arrangeur). Naast zijn werk als musicus heeft Van Tok zich ingezet als bestuurslid van de Federatie Haarlemse Koren. Tevens was Chiel programmeur van Festival Haarlem Jazz & More van 2013 tot en met 2015 (300.000 bezoekers).  Hij haalde hij onder andere Madeline Bell en Oleta Adams naar Nederland en programmeerde Michiel Borstlap, Jules Deelder en het Jazz  Orchestra of the Concertgebouw voor dit evenement. Voor zijn uitzonderlijk goede programmering ontving Chiel in 2013 de Haarlemse Evenementen Veer als erkenning voor het meest veelbelovende evenement. Chiel werkte daarnaast voor TRX Music en Top Format; een van de meest toonaangevende studio’s op het gebied van sound design voor o.a. commercials en jingles.

 

Chiel van Tok is Algemeen Directeur en Producent van VTME. VTME specialiseert zich in het produceren van Live Events en Theaterproducties waaronder de succesvolle Kerstshows It’s Christmas Time en de nieuwe Sinterklaasvoorstelling Verhalen van Sinterklaas. Chiel is als oprichter en tevens vakdocent koorzang en solfège verantwoordelijk voor zijn Musical Vooropleiding Musical Master. 

MM 2022-2023-033.jpg

Brigitte Odett

acteertraining en liedinterpretatie

teacher basic en advanced class

Brigitte Odett studeerde drama aan de toneelscholen Laboratorio Internazionale de’ll Attore in Florence en The Drama Studio in Londen. In beide landen werkte ze tevens als actrice en als zangeres. In 1989 begon ze te werken voor Stage Entertainment (toen nog Joop van den Ende theaterproducties). Daar was ze als resident director o.a. betrokken bij Cabaret, Les Miserables, Cyrano de Musical, Sweeney Todd, Anatevka, My Fair Lady, Mamma Mia en Evita.


Daarnaast deed Brigitte voor Stage Entertainment de co-regie van Oliver! en van Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat. Tevens regisseerde ze Nilsson en de Vlaamse versie van Mamma Mia. In haar laatste twee jaar bij Stage Entertainment was Odett verantwoordelijk als Hoofd Casting. Daar deed ze de casting van o.a. Mary Poppins, We Will Rock You, Mamma Mia, Miss Saigon, La Cage Aux Folles en Urinetown.

Na haar werkzaamheden voor Stage Entertainment werkte Brigitte ook voor Janke Dekker theaterproducties waar ze voor de voorstellingen Contrapunt en Garland en Minnelli tekende voor de regie. Daarnaast regisseerde Odett Je Anne van Judas Producties te Antwerpen, Het Paard van Sinterklaas van Van Engelenburg Theaterproducties en diverse concerten van Ernst Daniël Smit en Mathilde Santing.Tevens was Brigitte 4 jaar lang in Duitsland artistiek supervisor voor Les Miserables te Duisburg van Stella GmbH.

Als vakdocent drama is Brigitte verbonden aan de Musical Academie van Het Koninklijk Conservatorium Brussel en aan de Muziektheater afdeling van Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Bij beide opleidingen regisseerde ze diverse eindejaarsproducties. Odett geeft workshops auditie training in samenwerking met Alan Evans.

FOTO LISA BORAY.jpg

Lisa Boray

1 op 1 vocal coach

teacher advanced class

Lisa Boray, één van Nederlands meest veelzijdige zangeressen/componisten. Naast een actieve carrière als zangeres & componiste (o.a. Blijf Bij Mij, Paul de Leeuw en Simone Kleinsma), is Lisa tevens de zangcoach van vele bekende Nederlandse zangers en zangeressen. De Toppers hebben mede namens Lisa de Arena-concerten fantastisch volbracht. Lisa was aangetrokken als vocal coach om al het stemgebruik in juiste banen te leiden. Boray werkte met een groot aantal binnen en buitenlandse artiesten zoals; Anita Meyer, Lee Towers, Gary Brooker, Deniece Williams, Charles Aznavour, Linda Ronstadt en Dionne Warwick. Daarnaast zal iedereen haar kennen als dè stem van de originele titelsong van Nederlands eerste "soap" Goede tijden Slechte tijden. Het publiek vroeg massaal om een plaat, die gemaakt werd en binnen enkele weken de top 10 binnenstormde.

 

Lisa Boray startte haar muzikale carrière in 1974 als zangeres in de band van Wally Tax.
In 1976 koos ze voor een studie klassiek zang en begon te werken als studiozangeres.
Tussen 1976 en 1983 was ze leadvocaliste bij diverse bands. o.a; American Gypsy en The HouseBand en maakte in 1984 haar eerste solo album "Searchlight", waarvan de single "Break it out" binnen enkele weken de top 10 haalde.

Ze tourde door Nederland, Duitsland, Zwitserland, Denemarken, België. Tussen 1985 en 1987 maakte Lisa deel uit van de fameuze "Los Vast Band" en ging op tournee met Billy Preston.

In 1986 werd ze uitgenodigd door de Vara om Nederland te vertegenwoordigen op het Knokke Festival, waar ze de eerste prijs in de wacht sleepte, samen met Ruth Jacott en Mariëlle Tromp. Twee jaar later werd Lisa door de stichting Conamus uitgezonden naar het internationale Cesme Muziekfestival in Turkije, waar ze met het prachtige "Lovers untill the end" eveneens de eerste plaats bereikte.

Paul de Leeuw heeft een enorme hit gehad met "Blijf bij mij", een nummer geschreven door Lisa, samen met drummer/producer Ton op ’t Hof en pianist Guus Westdorp.

Eind 1995 werd Lisa's CD "The need to be" bekroond met een Edison.

In 1996 werd ze gevraagd door John de Mol om les te gaan geven aan de AVLM, de zangopleiding van Conamus, hetgeen resulteerde in een samenwerking van 7 jaar. Vanaf 1998 werd Lisa hoofdvak zangdocente aan het conservatorium van Alkmaar.

In opdracht van Joop van den Ende was ze de vocal coach van de musical “Saturday Night Fever”.

In 2000 ontving Lisa de “Best of the best Jazz Award en in het seizoen 2001-2002 tourde ze door Nederland met het Theaterprogramma “Lennon & Mc Cartney. In 2003 kwam de CD “The Great Female Voices” uit, waar Lisa een aantal stukken op zingt.

In 2004 deed Lisa in opdracht van René Froger de vocal coaching voor zijn concerten in de Amsterdam Arena. Eind 2004 werd Lisa gevraagd om de vocal coaching te doen voor de songfestival musical van de koninklijke luchtmacht kapel met ondere andere Johnny Logan.
 

WhatsApp Image 2024-01-26 at 14.04.03.jpeg

Lisa de Faria

klassiek ballet

teacher junior, basic en advanced class

Lisa de Faria, geboren en opgegroeid in Suriname, is een veelzijdige dansartiest die nu al 8 jaar gevestigd is in Nederland. In 2022 studeerde ze af aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK) en is sindsdien werkzaam als danseres, docent en choreografe. In haar dansen en lesgeven integreert ze haar diverse training en ervaring die ze in de loop der jaren heeft opgedaan bij de 5 O'Clock Class, Docent Dans, École des Sables (Senegal), en The Joffrey Ballet School (New York).
Lisa geeft les in modern/contemporary, ballet, evenals algemene bewegingslessen en heeft met diverse groepen gewerkt, variërend van kinderen tot volwassenen, binnen organisaties zoals de 5 O'Clock Class, Musical Master, Hallo Wereld, Dutch National Opera Academy, Stichting Dance Connects, Meervaart Jong en IVKO Montessori School. Onlangs danste Lisa in de productie 'Corpus Criolla' van Faizah Grootens, die in 2023 werd opgevoerd in verschillende theaters in Nederland.

Portretfoto Daan Hoogervorst x MM (Portrait).png

Daan Hoogervorst

health & lifestyle

teacher advanced class

Drs. Daan Hoogervorst is expert op het gebied van vitaliteit en leefstijl.

Nadat Daan studeerde in Leiden (fysiotherapie) werd hem al snel duidelijk dat er meer was dan alleen het menselijk bewegen en is hij zich gaan verdiepen in een grote variëteit aan onderwerpen. Zo volgde hij direct erna een master Musculoskeletale Revalidatie (Nijmegen) om zich te richten op complexe problematiek en topsport.

Door zijn achtergrond als (top)sportfysiotherapeut, voedingswetenschapper (o.a. auteur van de richtlijn voeding bij sport en zware fysieke inspanning) en ruime ervaring als 1:1 coach maakt hij complexe zaken, zoals voeding, begrijpelijk en toegankelijk op een
luchtige en verrassende manier. Daan heeft ervaring van huisvrouw tot wereldkampioen (o.a. Badr Hari) en werkt volgens een holistische werkwijze. Zo is elk persoon uniek met zijn of haar eigen behoeften waar Daan in zal faciliteren.

Veel gezondheidsprofessionals kennen Daan van zijn wetenschappelijke werk, onder andere op het gebied van maag-darmklachten bij inspanning, supplementgebruik en regelmatige interviews in tijdschriften (zoals Women's Health & Runners World) en kranten.

Daan verzorgt binnen Musical Master de leerlijn health & vitality; inspirerende lessen gericht op verschillende aspecten (voeding, beweging, training, slaap e.d.) ter bevordering van een langdurige carrière zonder fysieke problemen.

Quotes:
"Ondanks dat we elke dag eten, weten we bijzonder weinig over wat we eten"
"Om optimaal te kunnen presteren is het essentieel goed te zorgen voor
je eigen lichaam, hoe simpel en logisch dat ook klinkt"
"Jonge talenten begeleiden in hun reis naar succes is één van de meest
bijzondere dingen die ik dagelijks mag doen!"

bottom of page