1/3

VOOROPLEIDING

20220130_163323_ccexpress.png

VISIE VAN DE OPLEIDING

De vooropleiding van Musical Master biedt een kans voor getalenteerde, ambitieuze, gedisciplineerde en gepassioneerde jonge talenten die zich willen ontwikkelen binnen de uitvoerende kunsten. Tijdens de opleiding wordt er gewerkt aan de inhoudelijke vakkennis van dans, spel en zang waardoor je beslagen ten ijs komt voor jouw auditie bij een vervolgstudie (mbo, hbo). Musicaltheater is een vak. De technische aspecten moet je leren voordat je de eerste stappen op de 'showtrap' kan zetten. 

 

Daarnaast krijg je de mogelijkheid je artistieke persoonlijkheid te ontwikkelen. Velen mensen kunnen een liedje zingen, een dansje doen of 'leuk' acteren ... Maar wat maakt jou uniek? Wat is jouw unique selling point waardoor jij jezelf kan onderscheiden in het werkveld?

Bij de vooropleiding eisen wij discipline van de studenten in alle opzichten. Een goede voorbereiding van de lesstof, de juiste (dans)kleding, uiterlijke verzorging (full make-up voor dames) etc. Deze discipline moeten de studenten leren en zich 'gewoon' maken. Vele artiesten werken als ZZP'er. Je zal dus later ook gedisciplineerd en gefocust moeten handelen wil je aan het werk komen en blijven! 

Naast de kunstzinnig inhoudelijk lesstof, proberen wij de student zo allround en commercieel mogelijk op te leiden. Het vak is geen sprookje, wij maken het sprookje ... 

UNIEK VAKKENPAKKET 

De hoeveelheid en diversiteit van onze vakken is uniek te noemen in Nederland. Onze leerlingen krijgen praktijk- en theorielessen van professionele docenten – onder wie Brigitte Odett en Ellen Evers - binnen de disciplines zang, spel en dans. Gedurende het hele jaar staan de lessen ballet, tapdance, acteertraining, ensemblezang en showrepertoire wekelijks op het programma, aangevuld met overige specialisaties: camera-acteren, hiphop, solfège, musicalgeschiedenis, liedinterpretatie en nog veel meer. Doordat leerlingen kennismaken met de verschillende disciplines kunnen zij in de toekomst een juiste keuze maken voor een vervolgopleiding die bij hen past. 

MASTERCLASSES 

Naast het uitgebreide vakkenpakket organiseert Musical Master elk seizoen diverse masterclasses. Onder anderen inspireerden Hakim Traïdia (mimespeler), Marc Forno (choreograaf), Thijs Hartman (eindredacteur van diverse grote televisieshows) en Frank Beurskens (musicaldanser) onze leerlingen.

TENTAMENS

Gedurende het jaar vinden verschillende beoordelingsmomenten plaats per discipline. De performances van leerlingen in de theatershows worden meegewogen in de totale beoordeling.

Aan de hand van de afgenomen tentamens wordt er in februari een voorlopig advies gegeven, en in april een definitief advies. Om de kwaliteit van de groep te waarborgen is dit laatste advies beslissend of de leerling het daaropvolgende seizoen weer mag deelnemen aan Musical Master. Iedere leerling ontvangt bij afronding van het studiejaar een certificaat van deelname.

SHOWCASE

Wij vinden het belangrijk om onze leerlingen van jongs af aan praktijkervaring te laten opdoen. Aan het eind van het seizoen laten de leerlingen hun talenten zien in hun eigen Showcase. De showcase vond plaats op 12 juni 2022. Check HIER de fotoreportage.